NAXOS

Inlägg 2/4 av Greklandsresan! 


Färjan mellan Paros och Naxos tog endast 60 minuter. Smidigt värre. 

Första dagen tog vi buss ut till några stränder som skulle vara de bästa på hela ön. De var superfina, med mycket folk men ändå inte överdrivet. Första stranddagen hade jag dock oturen att få sand i högerögat, och detta lilla korn skulle tyvärr komma att påverka de kommande 2 dagarna. 

När jag kom hem från stranden den första dagen började mitt öga svullna upp, och dagen därefter kunde jag inte öppna ögat. Jag har ALDRIG fått en sådan kraftig reva i ögat förut, och det gjorde verkligen ont. Imed att ena ögat var stängt blev det andra så känsligt för solljuset. Stannade hemma i ett mörkt rum hela förmiddagen, men framåt eftermiddagen tyckte jag dock synd om Henke som varit på stranden själv, så vi tog bussen till en strand och jag kände mig som en gammal gumma som stapplade sig fram blundandes. Det tog totalt 3 dygn för ögat att reparera sig, varav jag höll det stängt i 2. Otur sa räven men vi gjorde det bästa av situationen. Henke var snäll och sköljde rent det flera gånger om dagen. 
När ögat väl var tillbaka kunde resan återgå till sitt normala haha och jag var back in the game så att säga. 


Naxos var en fantastiskt tjusig ö och det var verkligen roliga kvällar. Många greker besöker Naxos så det var sååååå mycket folk över helgen. 

En dag hyrde vi moped och körde ca 1 h norrut. Vi stannade och åt på en liten restaurang, tänk en sådan dit bara lokalbefolkningen går, som avsaknar turismen. Detta var en häftig upplevelse. Kocken, servitrisen.. ja hon var nog allt, hade inga menyer så vi frågade henne vad som fanns och det kändes som att hon kokade ihop något av det som fanns hemma för dagen. Superhäftigt! 

Solnedgångarna på Naxos var magiska. Flera gånger gick vi till den gamla staden, gick uppför trapporna mot de gamla ruinerna, och njöt av solens sista minuter med lite medtaget vin och ostbricka. Därefter gick vi vidare och åt. Jag gillade verkligen Moussakan och beställde in den flera gånger under resans gång. 

Vi spenderade totalt 5 dagar på Naxos. Vi njöt och hade verkligen kommit in i semesterfeelingen. Chips, glass och öl i mängder VARJE DAG. Livet ägde. 

Här kommer bilder! 


Kommentera inlägget här :