Gladiatorer -Colloseums hjältar

Tänkte visa lite bilder inifrån utställningen. Det bästa med utställningen är att den passar både vuxna och barn. För vuxna finns det mycket läsning, historia, filmer och dessutom en audioguide att ta del av. Faktan speglar verkligheten, och filmerna och audioguiden är väldigt råa och berättar om vilka förfärliga strider och avrättningar som skedde inne på colluseum ( i underhållningssyfte för kejsaren och publiken!). 

För barnens del finns det möjlighet att vara väldigt aktiva och bl.a. bygga colosseums valv, göra sin egen gladiator, eller klä ut sig till gladiatorer.

Helt enkelt en utställning för alla! 

(null)
Entré! Här står jag och mina kollegor och tar emot besökare. Rakt fram ser ni biljettförsäljningen och bakom den kommer butiken, och även cafét. Till vänster ser ni ett draperi och där går man in till utställningen.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Genom hela utställningen får man följa gladiatorn Verus. Från hans liv som slav och därefter som gladiator...
(null)
Utställningen innehåller dessutom en 20 minuter lång film, som är väldigt rå och där gladiatorerna strider tills någon av dem dör. (Filmen i balgrunden).Söndag? Måndag?

Blev så förvånad när min pappa skickade en bild på att han grejade ute i trädgården idag. 
"Va konstigt, är han ledig på en måndag?" tänkte jag - tills jag insåg att nej juste, det är ju söndag! 

Virrigt minsann. Denna helgen har varit så fyyyyyyyylld av nya intryck så det är helt sjukt. Har svårt att sortera allt, från invigningen i fredags, premiäröppningen i lördags och sen idag.. 

Nu väntar en arbetsvecka på utställningen. Och jag ska verkligen försöka komma igång med träningen igen. Har varit dåligt med det nu, men så är det ibland.

(null)
Gårdagens gofika i solen... 

Lördag

Såhär såg det ut när jag cyklade till jobbet imorse...

(null)


Såhär mycket njöt jag av min lunchrast..

(null)


Och såhär kul hade jag ikväll med dessa donnor! 

(null)