Tillbaka i Ho Chi Minh

Efter 4 nätter i Mui Ne var det igår dags att åka tillbaka till Ho Chi Minh. Vi hade då en sista kväll i Vietnam och nu befinner vi oss på flygplatsen för att ta oss till Malaysia. Vi ska spendera några dagar i Kuala Lumpur och utforska staden. Vi har höga förväntningar på KL så det ska bli riktigt spännande! 

Men nu lämnar vi Vietnam. Vi har varit så nöjda med vår vecka här!  

(null)

(null)

(null)

The fisching village

(null)

Mui Ne

Nu befinner vi oss alltså i Mui Ne, en stad va 20 mil öster om Ho Chi Minh (men som tog 6!!! timmar att ta sig till.. trafiken i Vietnam är galen..).

Mui Ne som stad har verkligen överraskat. Stranden mitt i stadskärnan är fin och lång. Det blåser väldigt mycket här så Mui Ne är känd för att ha mycket kitesurfare. Det fullkomligen kryllar av dem. Riktigt häftigt att blicka ut över havet och se alla dessa skärmar.

(null)

Idag började som sagt dagen 4:30 imorse. Vi skulle då på en utflykt som innehöll fyra stopp. Första stoppet var vid White Sand Dunes, där vi såg soluppgången. Wow vilken upplevelse. De körde upp oss på sanddynorna med fyrhjulingar (adrenalinkick!) och sen satt vi där i mörkret och inväntade solen. Som Linda sa "hur ofta sitter man på en sanddyn i Vietnam och kollar på soluppgången". Där och då gällde det att njuta.

(null)


Nästa stopp blev Red Sand Dunes. 

(null)

(null)

Därefter körde vi en liten bit till och kom fram till The fisching village. Detta va SÅ coolt. Det var en strand där lokalbefolkningen rensar dagens skörd och även säljer olika fisksorter. Det var imponerande att se alla dessa båtar och människor som arbetade med deras vardagssysslor. Det var väldigt upptagna med sitt arbete och var totalt ointresserade av oss turister. Försökte få några att le men de bara stirrade haha.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Sista stoppet var Fairy Stream. Vi gick några hundra meter i en liten strömmande bäck och längs vägen framkom de mest otroliga klippväggarna. Färgerna va som brinnande lava och kritvit sten och detta i kombination med klipporna blev väldigt vackert.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vi var tillbaka på resorten till kl 9. Fullproppade med upplevelser och redo för frukost. Vilken start på dagen. 

Vi hörs.