Vietnam

Halloj!!!

I onsdags flög vi till Vietnam. Resan gick bra. Det var lite roligt att vi åt frukost i Filippinerna, lunch i Malaysia och middag i Vietnam. Snacka om intensiva timmar.

(null)

(null)

(null)

(null)


Första intrycket av Ho Chi Minh va att det var en fräsch stad med fina pampiga byggnader och så sjukt mycket människor. Mopederna. Ja vad ska jag säga. Staden KRYLLADE av mopeder. De var överallt. 

(null)


Vårt hotell (Sunland hotel) va riktigt fint. Vi bodde i en stor lägenhet på 9e våningen med en tjusig utsikt ut över staden. Hotellet hade en rooftopbar som va häftig att vara på på kvällen. 

(null)

     
Men vad gjorde vi i Ho Chi Minh då?

Jo.

Vi åkte en dagstur till Cu Chi tunnlarna som användes under vietnamkriget. Vi hade en guide med oss som förklarade hur tunnlarna används och sen fick vi testa att gå i en av tunnlarna. Puh. I början va det rätt klaustrofobiskt att ta sig ner i tunneln men det va bara 40 m så det va snabbt över. 


(null)

(null)


Under vårt korta besök hann vi även besöka krigsmuseumet, som lämnade oss väldigt berörda och tagna. 
Dessutom hann vi med shopping (det är så billigt!!) och att strosa omkring i "Backpackerområdet". 

Allt detta skedde under 1.5 dygn, och sen var det dags att åka vidare till staden Phan Thiet och Mui Ne. Vi tog en liggbuss hit som var en upplevelse i sig. Hahah. Som vi garvade.
Här är vi nu illafall och första dagen har varit kanon. Imorgon ska vi upp 4:30 för att åka på en utflykt. Berättar mer om den i nästa inlägg!

Hoppas allt är bra med er.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Kommentera inlägget här :