Hejdå Malapascua, hej Cebu!

Hej på er!

Idag checkade vi ut från Slams Garden på Malapascua. Vid två tog vi färjan över till hamnen Maya. Där väntade en förbokad taxi som körde oss, lugnt och försiktigt (de brukar köra som biltjuvar här) till Cebu City. Bilturen tog ca 4 h och vi va framme vid vårt boende Red Planet vid 7 tiden. 

Vi slängde in väskorna som hastigast och gick sen och letade upp en restaurang. Nu är vi tillbaka på hotellet och ska snart gå och lägga oss. Klockan ringer 4:30 imorgon för att bege oss mot flygplatsen. Vårt flyg till Vietnam går kl 7. 

Två veckor i Fillipinerna har gått i en rasande fart. Är väldigt positivt överraskad av detta land. Turismen har kommit längre än va jag förväntade mig och det har varit väldigt enkelt att ta sig runt. Klimatet gentemot t.ex. Thailand är mer tropiskt och jag upplever det som att det är väldigt mycket mer skog och grönska här.  

Maten har varit över förväntan. Men då jag blev sjuk efter att ha ätit Thaimat (blev ju inte sjuk av det men förknippar kräkningarna med det) så har jag ätit mer västerländskt. Dock skulle jag säga att den nästan är bättre än deras Thai. Vi har ex ätit mycket italienskt och det har varit väldigt gott. 

Jag kan verkligen rekommendera att åka till Panglao och Malapascua. Två väldigt olika öar men som va otroligt bra att kombinera. 

Nu ska det bli spännande att se vad Vietnam har att erbjuda!

Här kommer ett gäng bilder som Sara har tagit :-) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentera inlägget här :